Facebook ia măsuri împotriva promovării non-valorilor?

Adevărul online publică un articol (poate fi accesat aici) despre faptul că, în 24 de ore, reţeaua de socializare extrem de utilizată  şi apreciată, Facebook, a şters 2 pagini dedicate lui Dumnezeu şi Iisus Hristos. Această acţiune a reţelei de socializare a atras nemulţumirile unor utilizatori care au luat-o drept cenzură.

Prin intermediul butonului „spam” utilizatorii pot să raporteze conţinutul indecent sau vulgar al postărilor sau paginilor altor utilizatori iar cu cât este mai mare numărul de raportări, Facebook poate să şteargă conţinutul respectiv sau o pagină întreagă, urmărind politica sa de a realiza un mediu confortabil utilizatorilor.

Luarea iniţiativei în acest sens este foarte bine primită din partea multor utilizatori, conţinutul unor asemenea pagini având, frecvent, caracter ofensator şi ironic la adresa unor simboluri, în special religioase. Mai cu seamă, crearea acestor pagini de către persoane care poartă în identitate tocmai valorile pe care le calcă în picioare, prin intermediul unei reţele de socializare, este o acţiune lipsită de respect.De asemenea, poate avea rolul de a influenţa alţi utilizatori spre a adopta atitudini asemănătoare. Întai aceste pagini sunt luate ca o gluma, apoi sunt consultate pentru amuzament, după care activitatea lor devine o atracţie şi valoarea pe care ar trebui să o aibă obiectul sau simbolul respectiv devine o non valoare care circulă mai repede decât ceea ce ar trebui promovat cu adevărat.

Înternetul este plin de non-valori pe care le promovează cu nonşalanţă pentru miliardele de utilizatori infestaţi cu virusul acestuia. Facebook primeşte deja o accepţiune globală, exceptând statele care restricţionează accesul la internet, tocmai pentru a limita influenţa globalizării şi dintre acestea cea mai cunoscută este China, cu celebrul „Firewall”, urmată de Arabia Saudită.

Vă invit să urmăriţi, în continuare, un filmuleţ despre ceea ce ar trebui sa ştim despre Facebook dar nu ştim. Poate din comoditate, poate din nepăsare, poate din necunoştinţă asupra ceea ce poate face tehnologia, astăzi, şi asupra rapidităţii transmiterii informaţiei precum şi a uşurinţei accesării acesteia de oriunde, oricând.

Scrie un comentariu

Din categoria Ce spune presa?

Lasă un comentariu